Fra sushi til sjøpølse: Et helt unikt restaurantkonsept

Sjømatrestaurant med unikt konsept

Sjømatrestaurant med unikt konsept

Med lokale råvarer rett fra fiskedisken tilbyr Fish Me et restaurantkonsept det ikke finnes maken til i Norden. Ambisjonen er at det skal være blant bergensernes topp 10 spisesteder.

 – Mange bergensere vet ikke om hva som skjuler seg inne på Mathallen på Fisketorget, men de som tar turen innom er veldig fornøyde. De møter ferske råvarer og priser som er rimeligere enn restauranter med lignende retter, sier Mads Sund som er administrativ leder i Fish Me.

 En restaurant for alle

Fish Me begynte som ren fiskebutikk, men har etterhvert gått mot mer servering, både inne og ute. I dag tilbyr Fish Me sushi, take away, og restaurant i tillegg til salg av sjømat over disk. Sund forteller at eierne reiste til flere land rundt i Europa for å finne inspirasjon til konseptet. Turister har allerede fått øynene opp for dette, og nå er håpet at bergenserne også skal ta i bruk tilbudet.

 – Vi vil være et av topp 10 spisesteder bergenserne vurderer når de skal ut å spise. Fish Me skal være for alle, og man skal ikke behøve å ta på seg finklær for å besøke restauranten.

 Ny meny

Fish Me har nylig bygget om for å få en mer effektiv servering, og har fått en ny og mer omfattende meny.

 – Før var menyen veldig enkel, men den er nå utvidet og inneholder flere hjemmelagde sauser og lokale råvarer. Vi får leveranser fra en fisker som legger til rett utenfor, fra lokale gårder og Bondens marked. Hos oss får man tak i blant annet klippfisk, tørrfisk, oster og sider fra lokale produsenter.

 Fish Me røyker egne varer og lager egne marinerte laksetyper. De produserer også en egen rosa kaviar, Prinsessekaviaren, til bruk på østers og sushi. Bergenserne liker sushi, og hver tirsdag i vintermånedene kan man spise så mye man vil til en rimelig pris. Fish Me serverer også over 7000 (!) porsjoner med fish & chips i året.

 – Råvarene ligger ikke lenge i disken. Vi er blant de som har høyest varerullering på sjømat i Hordaland, og kanskje i Norge.

 Unike produkter

Fish Me setter faget høyt og har dyktige ansatte som kjenner produktene. De anbefaler sjømat og gir kundene tips til hvordan de kan tilberede det. Nyest i fiskedisken er sjøpølse, som Sund tror de er alene om å selge i Bergen.

 – Det er et eksklusivt produkt som er kjempegodt å fritere. Det er en marinbiolog fra Askøy som leverer det, forteller han.

 Og sjøpølse er ikke det eneste uvanlige du kan finne i fiskedisken.

 – Vi har avtaler med sjømatleverandører om at vi tar inn det de får av bifangst. Det kan for eksempel være hai, St. Petersfisk, trollkrabbe og skolest. Når vi får muligheten tar vi også inn den mye omtalte Makrellstørjen. Vi får mye oppmerksomhet når vi skjærer opp en tunfisk på 200 kg. Da flokker folk seg rundt, forteller han.

 Skal satse stort på lokale og kortreiste produkter

Folk kommer fra hele verden for å besøke Fisketorget, og i løpet av sommeren har restauranten i overkant av 1000 gjester hver dag. Sund forteller at det skal komme store endringer hos Fish Me for å kunne gi et enda bedre tilbud til både bergensere og tilreisende, og at de har planer om å utvide utvalget betraktelig.

 – Vi skal få et enda større fokus på lokale produkter som vil falle i smak hos de fleste. Men så mye mer kan jeg ikke avsløre enda, sier han lurt.

 

mads@bernardfisk.noBergen